Webshop

10 tips om te besparen op uw energierekening. Juist in coronatijd!

Door corona leven we in een nieuwe werkelijkheid. De gevolgen van het virus hebben impact op elke ondernemer. Op korte dan wel lange termijn. Bij een groot aantal ondernemers is de omzet fors gekelderd en mogelijk heeft u uw bedrijf zelfs moeten sluiten. Verduurzamen van het pand staat daardoor niet meer hoog op de prioriteitenlijst. Wat natuurlijk begrijpelijk is. Al kan het juist nu een gunstig moment zijn om energiebesparende maatregelen te treffen. Het levert u namelijk direct wat op. En de stroom- en gastarieven zijn historisch laag! 

Energie besparen

WIj hebben een aantal energiebesparende maatregelen voor u op rijtje gezet die makkelijk te nemen zijn. Deze maatregelen kunnen zelfs vaak zonder kosten wordeng gedaan. Doe er uw voordeel mee! 

1. Energierekening

Heeft u uw bedrijf moeten sluiten? Vraag bij uw energieleverancier een verlaging van uw voorschot op de energierekening aan. Dat scheelt direct in de portemonnee.

2. Check instellingen

Check de installatie voor de verwarming, ventilatie en airco. Is dit optimaal ingeregeld? Doe alleen verlichting aan in de ruimtes waar gewerkt wordt. Is er niemand aanwezig in het pand? Zet de thermostaat en de mechanische ventilatie uit. Dit klinkt logisch, maar toch gebeurd het bij veel bedrijven niet. En worden er kosten gemaakt, die juist in deze tijd niet nodig zijn. 

3. Stand-by

Schakel apparatuur volledig uit die niet gebruikt wordt. De stand-by modus verbruikt namelijk energie. Denk aan kopieerapparaten, computers, printers, koelkasten, elektrische boilers en koffiezetapparaten. 

4. Verlichting

Maak lamparmaturen schoon. Hierdoor is het licht feller. Mogelijk hoeven hierdoor minder lampen aan. Vervang in de bestaande armatuur lampen door ledverlichting. Overigens is tegenwoordig ledverlichting met ingebouwde aanwezigheidssensor verkrijgbaar. Onze leverancier SALED kan u hier ook zeker mee van dienst zijn. Meer informatie neem dan een kijkje bij LED verlichting onder collectief voordeel. 

5. Isoleren en tochtwering

Breng tochtstrippen of -band aan bij deuren, ramen en brievenbus. Isoleer verwarmingsbuizen in onverwarmde ruimtes (zoals de ketelruimte). Buizen die warm aanvoelen, isoleer je.

6. Houd uw energierekening opnieuw tegen het licht 

De gasprijs is fors gedaald en ook de stroomprijs stond in twee jaar tijd niet zo gunstig. Dit vanwege de warme winter en de economische gevolgen van het coronavirus. Daardoor kan u nu uw energiekosten flink verlagen. Houd nu uw energiecontract tegen het licht en kijk naar de besparingsmogelijkheden. Onze leverancier kan u daar zeker bij helpen! Via BOVAG Ledenwinkel profiteert u van het Energie Collectief. Meer informatie? Kijk dan bij energie met voordeel onder het collectief voordeel. 

7. Wet milieubeheer

Ondanks de situatie waarin we nu zitten, blijft de informatieplicht en het nemen van energiebesparende maatregelen die binnen vijf jaar terugverdiend kunnen worden, voor grootverbruikers met een energieverbruik boven de > 50.000 kWh en/of 25.000 m3 gas, verplicht. Uw omgevingdienst of gemeente voert hier controles op uit. Bent u financieel getroffen door het coronavirus en is investeren onmogelijk? Blijf in ieder geval hierover in gesprek met de gemeente om boetes te voorkomen.

8. Uitstel energiebelasting voor grootverbruikers energie

Energieleveranciers brengen voor de maanden april, mei en juni geen energiebelasting, opslag duurzame energie of btw in rekening bij grootverbruikers die maandelijks een factuur krijgen over het werkelijke verbruik. Het uitstel levert mogelijk voordeel op voor bedrijven die in de financiële problemen komen of zijn door corona.

Energie opwekken

Energie besparen loont. Met energie opwekken kunt u zelfs geld verdienen. Door corona is investeren hierin wellicht financieel lastig. Dan zijn er andere opties.

9. Verhuur uw dak

Heeft u geen zonnepanelen op uw dak en ook geen plannen om hierin te investeren ? Er zijn partijen die daken (minimale grootte 5.000 m2) huren om zonnepanelen op te plaatsen. 

10. SDE+ subsidie benutten

Heeft u SDE+ subsidie ontvangen maar denkt u hiervan geen gebruik te maken? Mogelijk is de subsidie bruikbaar bij verhuur van uw dak om energie op te wekken.

Meer weten?
Wilt u meer informatie over maatregelen die u kan treffen om energie te besparen? BOVAG Ledenwinkel helpt u graag verder. Laat hier uw contactinformatie achter en we nemen snel contact met u op.