Webshop

Maak je bedrijf gereed voor het werken aan duurzame voertuigen

Onderhoud en reparatie aan duurzame voertuigen brengt nieuwe uitdagingen met zich mee op het gebied van veiligheid. WE-POWER voorziet bedrijven van informatie, richtlijnen en adviezen voor een veilige werkplek voor hun medewerkers.

We helpen je op weg naar een veilige werkomgeving.


BOVAG ledenvoordeel
  • Gratis check op veiligheidsrisico's in de werkplaats


Welke veiligheidsrisico's zijn er in jouw bedrijf?


WE-POWER's unieke stappenplan 

Het onderhouden en repareren van duurzame voertuigen, zoals elektrische en waterstofauto's brengt veilighiedsrisico's met zich mee. WE-POWER heeft een speciaal stappenplan die je helpt naar een veilige werkplaats en te voldoen aan wet- en regelgeving.

 

Inventarisatie De specialisten van WE-POWER beoordelen de werkplaats en gereedschappen en geven aan wat nodig is om veilig aan elektrische en waterstofvoertuigen te kunnen werken.

 

Persoonlijk advies Op basis van onze bevindingen, stellen we een persoonlijk adviesrapport samen. Dit rapport bevat gedetailleerde aanbevelingen voor aanpassingen in je werkplaats, benodigde gereedschappen en eventuele trainingen voor jouw personeel. 

Training De trainingen van WE-POWER zijn gericht op het veilig werken met elektrische en waterstofvoertuigen, zodat jouw team vol vertrouwen en competent is.

Ondersteuning WE-POWER biedt voortdurende ondersteuning en advies zodat jouw werkplaats up-to-date blijft met de nieuwste ontwikkelingen en veiligheidsnormen.

 


Case: Twee veilige werkplekken voor waterstofvoertuigen bij Terwolde

Renault bedrijfswagens op waterstof komen eraan en Terwolde Groningen bereidt zich alvast voor op de toekomst door gebruik te maken van de expertise van WE-POWER. 

Als dealer van waterstofauto’s ontvang je van je importeur alle specificaties en technische trainingen die nodig zijn voor de verkoop en service van deze voertuigen. Wat WE-POWER toevoegt, is ondersteuning op het gebied van een veilige werkplek. In de werkplaats bestaat namelijk het risico op explosies als een waterstofvoertuig lekt, omdat waterstof opstijgt en geen geur heeft. 

Wat hebben we precies gedaan?
Na inspectie door onze veiligheidskundige zijn enkele veiligheidsmaatregelen naar voren gekomen. Bij Terwolde was er een uitdaging met het dak van de werkplaats, dat bestaat uit geperforeerde platen. Hierdoor zou waterstof in het dak kunnen blijven hangen, wat potentieel gevaarlijk en zeer brandbaar is. 

Om dit probleem op te lossen hebben we een afzuigsysteem geïnstalleerd dat potentieel gevaarlijke waterstof detecteert en direct afzuigt. Als er een lek is gaat het alarm af en treedt het afzuigsysteem direct in werking. 

In dit project is gekozen voor een oplossing die geschikt is voor twee werkplekken. Zo speelt Terwolde in op de opkomende markt en is het klaar voor de toekomst. 


WE-POWER is is volledig gericht op elektrische en waterstof voertuigen, met specifieke aandacht voor veiligheid in de werkplaatsen. WE-POWER is een afkorting. De W staat voor Waterstof, de E voor Elektrisch. POWER heeft betrekking op de aandrijving van een auto, maar is ook een knipoog naar de term ‘Empower’.


 

 

 

Deze website gebruikt cookies waarmee wij het gedrag van bezoekers analyseren en onze website verbeteren. Lees onze cookieverklaring.