Webshop

Zonnepanelen

Investeren in zonnepanelen? Nu is het moment!

Steeds meer ondernemers besparen geld met zonnepanelen en ontvangen subsidie via de SDE+ regeling. De huidige subsidieregeling SDE+ gaat in 2020 veranderen naar SDE++. Deze verandering heeft diverse gevolgen en kan invloed hebben op uw subsidieaanvraag. 

SDE+ en SDE++, wat is het verschil?
De huidige SDE+ subsidie focust zich op de productie van duurzame energie door middel van zon, wind (op zee), water, biomassa en geothermie. Sinds de intrede van SDE+ zijn er al veel zonnepanelen geplaatst, welke worden betaald uit de subsidiepot. De laatste ronde van de SDE+ subsidie, vindt plaats in de periode van 17 maart tot 2 april 2020. Er is in deze ronde een budget van 2 miljard euro beschikbaar gesteld.

De nieuwe SDE++ subsidie legt de nadruk op het reduceren van de C02 uitstoot. Ten opzichte van de huidige subsidievorm brengt dit enkele verschillen met zich mee. Een grote wijziging is dat meerdere duurzame technieken aanspraak kunnen maken op de SDE++ subsidie. Zo kan er vanaf 2020 niet alleen subsidie aangevraagd worden voor bijvoorbeeld zon, maar ook voor CO2 reducerende technieken en de benutting van restwarmte. Dit heeft als gevolg dat het aandeel voor onder andere zon, kleiner zal worden. Daarnaast heeft Minister Wiebes aangegeven dat de SDE++ slechts één subsidieronde per jaar heeft. Dit betekent dat het straks nog belangrijker wordt om op het juiste moment de volledige aanvraag in te dienen. De datum van deze ronde is op dit moment nog niet bekend.

Omdat er meer concurrentie ontstaat voor duurzame zonne-energie, is het interessant om uw SDE+ aanvraag juist in de voorjaarsronde van 2020 in te dienen! De kans is groter dat de daadwerkelijke subsidie wordt toegekend. Onze leverancier Zonnemarkt kan u ondersteunen bij deze SDE+ aanvraag en u ontvangt als BOVAG-lid 5% korting op de aanschafkosten van zonnepanelen. Op deze manier kunt u nog gebruik maken van de huidige regeling, win-win dus!

Onze leverancier is een vooruitstrevende onderneming, gespecialiseerd in de levering en installatie van zonnestroomsystemen. Naast het uitgebreide assortiment van zonnestroom producten, bieden zij ook deskundig advies over het   beste systeem in uw specifieke situatie. Van advies tot installatie tot financiering en subsidieaanvraag, alles wordt geregeld! Zo zorgen zij dat iedereen op een makkelijke, voordelige en duurzame manier op de energierekening kan besparen.               

  •              Snelle levertijd 
  •              Eigen installateurs
  •              Achteraf betalen
  •              Meer dan 8 jaar ervaring