Webshop

Energiebelasting terugvorderen

Betaalt u niet te veel energiebelasting?

Maakt uw onderneming gebruik van meerdere energieaansluitingen op één visuele locatie? Wellicht kunt u dan aardig besparen op de energiebelasting. Veel ondernemers weten namelijk niet dat het mogelijk is om meerdere energieaansluitingen - zogenaamde afleveringspunten - op één locatie administratief samen te voegen. Hierdoor wordt de energiebelasting over de totaal afgenomen energie geheven. En dat scheelt aanzienlijk!

Voordeel van één administratieve aansluiting

Energiebelasting wordt door de staat geheven per aansluiting. Het begrip ‘aansluiting’ betekent in deze context een administratieve aansluiting die kan bestaan uit meerdere fysieke aansluitingen. Die noemen we voor de duidelijkheid ook wel afleveringspunten. Als een bedrijf samengesteld is uit meerdere gebouwde eigendommen met meerdere afleveringspunten dan kunnen deze op de factuur samengevoegd worden tot één administratieve aansluiting.

Alles in één schijf

Energiebelasting wordt geheven per schijf. In de eerste schijf wordt over de eerste 10.000 kWh fors meer belasting betaald dan in de tweede schijf, die loopt tot 50.000 kWh. Wanneer het energieverbruik hoger is dan 50.000 kWh wordt het laagste tarief (de derde schijf) betaald. Wanneer een ondernemer niet wordt geattendeerd op de mogelijkheid om afleveringspunten samen te voegen zullen voor elk afleveringspunt de dure eerste schijven worden toegepast.

Exclusief aanbod ledenwinkel

Wij bieden u de mogelijkheid om gebruik te maken van onze inkoopexpert. Zij onderzoeken of uw afleveringspunten samengevoegd kunnen worden. En ondersteunen u met het terugvorderen van eventueel teveel betaalde energiebelasting. Dit verzorgen zij op basis van no-cure no-pay.