Webshop

7 nuttige tips voor als u overstapt naar LED

LED-verlichting bestaat al geruime tijd en er worden jaarlijks nog steeds nieuwe varianten op de markt gebracht. De populariteit van LED-verlichting blijft groeien. Hoewel de milieuvoordelen van dit type verlichting bekend zijn, zijn er toch nog enkele aspecten die niet voor iedereen duidelijk zijn. In dit artikel geven wij u 7 nuttige tips wanneer u overweegt om over te stappen op LED-verlichting.

1. Begrijp het verschil

LED-verlichting is energiezuiniger en milieuvriendelijker dan conventionele verlichting. Het produceert minder warmte, heeft een langere levensduur en verbruikt tot wel 70% minder energie.

2. Creëer sfeer met LED
In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is LED-verlichting niet alleen fel en helderwit. Tegenwoordig zijn er LED-lampen verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen, variërend van warm wit tot daglicht, waardoor u de gewenste sfeer kunt creëren.

3. Overweeg dimbaarheid
Als dimbaarheid noodzakelijk is voor uw verlichtingsbehoeften, kies dan voor LED-lampen die dimbaar zijn. Hierdoor kunt u de lichtintensiteit aanpassen aan verschillende situaties, zoals fel licht voor werkruimtes en gedimd licht voor een gezellige ambiance.

4. Let op kwaliteit
Bij het kiezen van LED-verlichting is het belangrijk om naar de kwaliteit te kijken. Let op het aantal Lumen per Watt output, omdat dit de helderheid van de lamp aangeeft. Daarnaast is een langere levensduur ook een indicatie van goede kwaliteit.

5. Onderzoek vervangbaarheid
Niet alle conventionele verlichting kan één-op-één worden vervangen door LED-verlichting. Controleer of het armatuur geschikt is voor de Retrofit methode, waarbij het bestaande armatuur wordt aangepast voor de installatie van LED-lampen.

6. Bereken de besparingen
De besparingen die u kunt behalen door LED-verlichting te installeren, zijn afhankelijk van uw huidige verlichtingssysteem. Over het algemeen kunt u rekenen op een besparing van 40% tot 70% op energiekosten, maar dit kan variëren.

7. Kies voor maatwerk
Bij het ombouwen van conventionele verlichting naar LED is het belangrijk om samen te werken met een leverancier en installateur die maatwerk bieden. Ze kunnen u adviseren over de beste oplossingen en producten die aansluiten bij uw specifieke behoeften en wensen.

Als BOVAG-lid ontvangt u nu een korting van maar liefst 25% op alle verschillende LED oplossingen van Saled!


Saled Nederland komt graag bij u langs om u te voorzien van alle informatie om over te stappen op energiezuinige LED verlichting. Hierbij krijgt u ook een gratis lichtadvies.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Vraag een gratis offerte aan!

Deze website gebruikt cookies waarmee wij het gedrag van bezoekers analyseren en onze website verbeteren. Lees onze cookieverklaring.